He gör it nå

Jag har faktiskt ingenting emot att åka bil när man kan stanna på ställen som dessa.



 

 
 

Milford Sound

Igår blev det mycket bilande. Tror vi satt i bilen sammanlagt nästan 10 timmar. Först från Queenstown till Milford Sound och sen vidare till Invercargill där vi befinner oss nu. Men ett besök till Milford Sound kändes ganska självklart då det är så omtalat. Det är även med på Unesco's värdsarvslista. 

När vi kom dit var det dock ebb så det hade säkert varit finare om det inte hade varit det. Dock fortfarande väldigt vackert, som allt annat här i Nz. Jag älskar detta land!! 











 

Blandat från Queenstown

 















Fergburger

Kanske världens mest omtalade hamburgare? Fergburger finns bara i Queenstown (det är alltså ingen kedja) och man får vänta ca. 1 timme från det att man ställt sig i kö tills det att man har hamburgaren i sin hand - oavsett vilken tid på dygnet du går dit. Första kvällen vi passerade Fergburger trodde vi att kön var till en nattklubb! Men vi hade ju aldrig kunnat lämna Queenstown utan att käka där, så igår slog vi till. Sjukt gott! Hade jag inte testat Burgerfuel innan så hade jag förmodligen varit lika imponerad av Fergburger som alla andra. Tyckte det var gott, och hamburgarna var gigantiska. Helt klart värt det! 





 
 

Utgång i Queenstown

Jag och Tessan har nu konstaterat att Queenstown kanske inte är det optimala stället att åka till med sina föräldrar (men vi har haft det grymt ändå). Det är sjukt mycket unga människor i Queenstown. När man går längst stranden sitter folk i solen och dricker och umgås, så mysigt! Gick ut i lördags tillsammans med några andra au pairer som också jobbar i Auckland men som var i Queenstown samtidigt som oss. Det är absolut det bästa med au pairandet - Tessan fick ett sms av en tjej som hade sett på facebook att vi också var i Queenstown, så hon frågade om vi ville gå ut med dom. Alla au pairer är så open minded eftersom alla vill skaffa nya vänner. Älskar det! 

Dom här tre tjejerna var från USA - Sarah, Chelsey och Beth.
Och nej, jag kunde inte komma på ett bra svenskt ord för open minded, haha...




Nej, jag är inte så full som jag ser ut (haha). Jag har haft allergibesvär i fyra dagar nu - rekord. Så mina ögon är svullna och rinner som fan. Jippi..

 

Arrowtown

Ca 20 minuters biltur utanför Queenstown ligger lilla, mysiga Arrowtown. Vi åkte dit i några timmar första dagen vi hade i Queenstown. Strosade runt där, käkade lunch, gick på en marknad och bara njöt av det fina vädret!




Världens godaste körsbär!!






Paradiset



 

Älskade Queenstown



Titta vilken fin bild Tessan lyckades fånga! Denna blir en canvastavla när jag kommer hem till Sverige kan jag lova. Den här vyn är den finast jag någonsin har sett, och jag har svårt att tro att något kommer att toppa detta. Queenstown i mitt hjärta!!









Skyline & Luge





















 

Queenstown

Dom tre senaste dagarna har vi spenderat i underbara Queenstown. Har hört så sjukt mycket bra om detta ställe innan vi for hit, många säger att det är det finaste stället i hela landet. Jag blev förälskad i staden!! Det är så otroligt vackert och finns massor att göra. Härliga, trevliga människor och så obeskrivligt vackert. Vi har hunnit med massor med grejer. Strosa runt i staden, festa, köra omkring till view points, besöka Arrowtown, åka upp med en linbana, kört luge (typ lådbilar), göra en swing, käka en fergburger osv. 

Jag hoppas att jag kommer att hinna åka tillbaka till Queenstown igen innan jag åker hem till Sverige. Om inte, så hoppas jag att jag nån gång kommer att besöka staden igen för det var nog bland det finaste jag någonsin har sett. 10 av 10 till Queenstown!! 

Delar upp bilderna i separata inlägg, annars blir det sååå långt!! 
Förresten, är i Invercargill nu, längst ner på Sydön. Roadtrip-livet är nice!



Nevis swing

Här kommer lite bilder från swingen som vi gjorde igår, roligaste jag nånsin har gjort! 

















 

World's biggest swing

Det här är det coolaste jag någonsin har gjort!! Vilken sjuk adrenalinkick. Vilken känsla! Går absolut inte att beskriva, kolla filmen!! Bilder kommer senare. 


Lake Matheson

En liten avstickare till Lake Matheson i Fox Glacier igår. Läste om detta café/vandringen till sjön i en guidebok så vi var bara tvugna att besöka det när vi ändå passerade. God mat, fin sjö! Men inget märkvärdigt jämfört med resten vi har sett. Tänka sig så fort man kan bli kräsen här borta. 






Lake Wanaka









Franz Josef

Resan på sydön har börjat och vi har nu hunnit vara här i två dagar! Det har blivit mycket bilande eftersom ställena ligger så långt ifrån varandra här. Det bor endast 1 miljon människor på sydön. Kommer förmodligen inte ha mycket tid till att blogga, så jag ska sammanfatta mig kort! Det är så sjukt vackert här och det går verkligen inte att fånga på bild. Började i Franz Josef som ligger på västkusten, sjukt vackert med snöklädda toppar. Ett riktigt mysigt litet samhälle. Innan vi drog vidare till Wanaka och Queenstown gick vi en vandringsled där vi fick se glimtar av glaciären. En guidad dagstur hade kostat 1500 kr så vi skippade den.