Mitt rum

Nu har jag landat hos min värdfamilj! Dom är verkligen jättetrevliga och Juliet är så söt. Jag hann knappt säga mitt namn innan hon såg mina naglar och sa att hon ville ha likadana. Får jag packa upp först?? Neeej, haha. "I´ll get your bag!!". Sagt och gjort, och hon var så nöjd efteråt. Tur att det är school holidays, för här får man inte ha nagellack på skolan. 

Har äntligen fått packa upp min väska nu och hittills så känns det väldigt bra. Mitt rum är litet och enkelt men jag har en gigantisk säng. Vad mer kan man begära?? Har pratat med Elizabeth om lite rutiner osv. och även fått veta att jag bara jobbar en enda dag den här veckan och det är på onsdag (får fullt betalt ändå). Tessan och Izzy är på roadtrip nu och Elizabeth sa att jag fick följa med dom om jag ville, hon vill inte att jag ska missa sånahär tillfällen, så himla snällt av henne. Men jag kände att det var dags att lära känna familjen, tror att min hemlängtan minskar mer ju snabbare jag kommer in i vardagen här. 
 
Hon har iallafall varit väldigt noga med att tala om att jag får komma och gå som jag vill, ha kompisar här när jag vill, äta när jag är hungrig osv. Om jag vill göra någon roadtrip så behöver jag bara säga till i förväg så gör dom allt för att lösa det. Har en egen bil här också som jag har tillgång till när jag vill. Andre ska ge mig några körlektioner innan, kan vara bra med tanke på vänstertrafiken.. 
 
Här kommer några bilder på mitt rum;
 






 

Powerwalk

Det blev en natt till hos Tessan, åker till värdfamiljen imorgon istället. Då har den nuvarande au pairen hunnit åka så får jag packa upp mina grejer direkt. Det kändes enklare så! Jag hatar verkligen att bo i en resväska...
 
Idag åkte vi till Dressmart som är en outlet-galleria. Kan säga att det kändes som att jag var i himlen när jag klev in i nike-butiken, men jag lyckades hålla mig från att shoppa. Kommer knappt ihåg vad jag har med mig för grejer så jag tänka åtminstone vänta tills jag har packat upp och har lite mer koll... men som jag och Tessan sa, nu väntar vi minst en månad tills vi besöker en galleria igen, haha vi får väll se hur det blir med det...
 
När vi kom hem så tog vi en powerwalk längs vattnet, vi gick från St. Heliers, passerade mission bay och sen upp på en kulle där det var något slags memorial place. Tyvärr så har det inte varit så fint väder idag. Tog lite bilder under promenaden, här har ni några:
 


 
 



Har nyss fått lära mig att detta betyder typ "fuck you" i engelsktalande länder..

 
 
 


 

Tidsskillnad

lnatt har vi gått mot sommartid här på Nya Zeeland, vilket innebär att tidsskillnaden nu är +11 h istället för +10h. När Sverige byter till vintertid blir tidsskillnaden +12h. För att förenkla det hela lite finns nu en klocka som går i nz-tid här på bloggen (tack tessan!!). Just nu ligger jag i Tessans säng och drar mig, hon for just till gymmet. När hon kommer hem ska vi käka lunch och sen pratade hon om någon outlet-galleria.. ooohhh noooo, haha. Ska även få träffa Izzy idag, en tysk tjej som Tessan har lärt känna här. Tänkte ha med mig kameran idag så förhoppningsvis blir det lite bilduppdatering ikväll. Flyttar in till min värdfamilj idag också, längtar tills jag har en vardag här.
 
Förresten, här kan man dricka kranvattnet! Det var jag inte beredd på. Dock smakar det badhus!! Undrar om jag kommer att vänja mig vid det. Har aldrig förr tänkt på att vatten har någon smak men jag måste säga att svenskt kranvatten är SJUKT gott i jämförelse. :-) 

Första dagen

Ställde klockan på 8 imorse trots att vi inte gick och la oss förrän kl 2 inatt, så jag har verkligen inte fått nog med sömn dom senaste nätterna. Men jag var så nyfiken på vart jag har hamnat så ville inte sova bort hela dagen. Istället körde vi ner mot stranden på morgonen (japp, första bilden är strax utanför Tessans hus, sjukt fint) sen åkte vi till Sylvia park som är ett av Aucklands största köpcenter. Självklart shoppade jag redan första dagen, detta får INTE bli någon vana. Skyller på pappa!! "förde över lite pengar till dig, köp något riktigt, riktigt onödigt!" Det blev en bikini (150 kr) och en kavj/jacka (80 kr). Måste ju vänja mig vid att leva fattigt nu....

Kl 15 åkte vi till min värdfamilj, där det idag hölls ett 70års-kalas för min värdmammas föräldrar. Knappade in adressen på Tessans telefon och körde iväg. Tillslut kommer vi fram, och jag tycker mig känna igen huset från google maps. Konstigt nog var det inga bilar där, men vi tänkte att vi kanske är först av alla så vi gick och knackade på.. efter en lång stund kikar en gubbe fram bakom fönstret bredvid dörren, och han såg verklligen ut som att han inte fattade vad vi höll på med. Ops, fel hus. Bad om ursäkt och ringde upp Elizabeth för att fråga vart vi skulle och tillsllut hittade vi. Så alla som jag har visat huset för på google maps har alltså fått se fel hus.
 
Där inne hade dom fullt upp med både det ena och det andra så jag och Tessan umgicks mest med den nuvarande au pairen och hennes kompisar, allihopa från Danmark. Juliet (flickan jag ska ta hand om) och hennes låtsaspappa var inte hemma för tillfället så dom får jag träffa imorgon istället. Skönt att få se huset och träffa Elizabeth iallafall. Ska tillbaka dit imorgon men får inte mitt rum förrän på måndag eftersom den nuvarande au pairen inte åker hem förrän dess. 
 
Nu är det dags för middag! Bjussar på tre st bilder.
 





Här är huset jag ska bo i. Får ta bättre bilder sen.. :-) 
 
 

Framme i Auckland

Nu sitter jag äntligen i Tessans rum i St Heliers på Nya Zeeland. Har inte fattat att jag är här än, kändes sjukt konstigt att Tessan hämtade upp mig på flygplatsen, och ännu konstigare att åka bil på fel sida av vägen (och sitta på "förarsidan" när man inte kör). Men nu är vi framme i Tessans mysiga rum, som för övrigt luktar som ett hotell i Thailand, haha.
 
Har väll inte haft den bästa resan, men allt känns bättre nu iallafall. Började med att när jag kom till Kallax imorse och skulle checka in så var mitt plan inställt pga tekniska problem. Som tur var gick det ett plan bara 25 minuter senare och eftersom att jag var i så god tid så rymdes jag på det, pjuh!! Hade kunnat sluta riktigt tråkigt. Alla flygningar gick bra, förutom den längsta mellan Köpenhamn och Singapore. Hamnade bredvid en skittrevlig norrman som var typ 45+ som också skulle till Nya Zeeland, dock inte till Auckland. Vi satt och pratade ganska länge innan jag reagerade på att ju mer vin han fick i sig, desto mer började han stöta på mig. Jag hade redan nog med panik innan och när han började bädda om mig med min filt och stryka mig på armen och kalla mig hans flickvän. Han sa även "Om jag hade varit 25 år yngre så hade du varit min tjej". Jaha? Jag längtade bara bort därifrån hela tiden. Sen gav han mig sin mejladress och sa att jag skulle höra av mig om jag kom till sydön, haha.
 
Jaja, nog med det. Jag vet knappt vad jag skriver för att jag är så trött. Ska kasta mig i duschen och sen surra ihjäl Tessan innan det blir att sova. Kommer kanske bilder imorgon, vi får se!! Blir iallafall att träffa min familj då så det ska bli spännande.
 
Godnatt!!

Första inlägget

Bara en dag kvar. Eller egentligen ännu mindre. Vid den här tiden imorgon irrar jag runt på flygplatsen i Köpenhamn, förmodligen sjukt stressad eftersom jag bara har lite mer än en timme på mig mellan planen. Min resrutt är alltså Luleå - Stockholm - Köpenhamn - Singapore - Auckland. Totalt kommer jag att resa i ca. 32 timmar. Jag reser med Singapore airlines. Kommer att landa i Auckland på fredag 22.25 lokal tid, alltså 12.25 svensk tid. 
 
Just nu vet jag inte riktigt vad jag känner. Jag har sån sjuk separationsångest. Jag längtar inte ens längre. Jag vet att det kommer att gå över när jag väl är påväg, men allting innan känns väldigt jobbigt. Ikväll ska jag säga hejdå till min familj och till mina syskon, och det känns väldigt tungt.. tacka fan för skype!! Kommer att användas flitigt. Väskan är packad (typ). Jag hade först tänkt ta min stora rosa resväska men insåg att min andra (den jag hade i asien) vägde 2 kg mindre så det fick bli den istället. Den är ungefär hälften så stor, så just nu ser den ut som en boll. Det största problemet blir när jag ska hem och kommer att ha ännu mer grejer med mig...
 
Bloggen är inte klar än, som ni säkert kan se. Men det ska min kära vän Teres få hjälpa mig med när jag träffar henne. Det blir hon som hämtar mig på flygplatsen och första natten kommer att spenderas hon henne. Lördagen ska vi tillsammans fara till familjen jag kommer att bo och jobba hos, där dom just denna helg ska ha en stor 70års-fest, vilket betyder att jag kommer att träffa hela tjocka släkten på en gång! Spännande. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.