Skydiving

Idag när jag satt i bilen så kom jag att tänka på hur fort det faktiskt har gått att komma in i det här med att köra på vänster sida av vägen. Jag tänker inte ens på det längre. Det enda som fortfarande är konstigt är att man sitter på "fel" sida i bilen, det har jag inte hunnit vänja mig vid än. Går fortfarande till passagerar-sätet ibland..

Annars då? Händer inte så mycket under veckorna. Jag har jobbat igår och idag och jag ska även jobba imorgon. Imorgonkväll kommer Tessan hit och vi ska smida lite mer planer inför vår resa till sydön. Vi skypade med hennes föräldrar för två dagar sedan och bestämde resrutten, och är även allt klart med boende, vilket känns väldigt skönt. Så nu är det dags att kolla upp lite olika "aktiviteter", bland annat fallskärmshoppning. Hade inte ens en tanke på att göra det innan jag kom hit, men det känns nästan som att jag inte kan fara härifrån utan att ha gjort det. Samma med bungy jump egentligen, men det kommer aldrig att hända. Finns ändå en liten chans till att jag hoppar fallskärm, men absolut inte bungy jump. Det är dock väldigt dyrt att hoppa fallskärm. Kommer kanske gå på 2500-3000 kr om man vill ha med foton. Såå, kära familj, om jag ska önska mig något i julklapp så är det ett bidrag till det ;-) 

Har nog förresten inte skrivit att vi även har bokat en weekend till Wellington 24e-27e januari. Men vi menar jag förstås jag och Tessan, haha. Det lutar även mot att Rikke och Bella även ska haka på! Mycket att se fram emot nu!

 

Lite mer bilder

Ikväll mötte jag upp tjejerna hemma hos Bella för att byta lite bilder med varandra från helgen, så ni ska alltså få se ännu fler nu! Haha. Grejen är att det är något konstigt med min gps på min telefon så den går inte att använda.. och att klara sig i Auckland utan gps är nästan omöjligt. Jag fick alltså skriva ner en vägbeskrivning från google maps på ett papper, samt rita en minikarta, innan jag skulle köra till Bella. Slutade med att jag hamnade i ett ställe jag inte alls var påväg till. Kände mig väldigt vilsen, speciellt när jag insåg att jag varken hade internet eller minuter kvar att ringa för på min telefon. Men då såg jag en skylt där det stod Greenlane (vilket var stället jag skulle till) så jag hittade dit tillslut! :-) Känner mig lite stolt faktiskt!! Aja, här kommer lite bilder:
















Saknar er

 

Matarangi beach

Resten av helgen gjorde vi verkligen inte många knop. Vi har i princip enbart slappat och tagit det lugnt. Solat, spelat spel, ätit gott, druckit gott, skrattat och mått väl. Såhär ser stranden ut som ligger 3 minuter från stugan vi bodde i. Underbart!





 

Såhär kan det se ut...

om man stannar på en rastplats i Coromandel...











 
Snäppet bättre än en rastplats mellan Piteå och Arvidsjaur, eller vad säger ni?? ;-)

Cathedral cove

Hej på er mina få, fina men trogna läsare!! och ursäkta mig för dålig uppdatering. Jag hade inte med mig datorn på våran roadtrip och jag fick slut data på telefonen så jag har varit helt internet-fri denna helg. Nu har jag dock så sjukt mycket att dela med mig av så jag vet inte ens vart jag ska börja. 
 
Vi bilade till ett ställe som heter Matarangi, det ligger ca 3 timmar med bil från Auckland - men eftersom vi inte hade någon gps fick vi agera kartläsare, så det tog liite längre tid än vi hade räknat med.. och med tanke på hur vägarna ser ut i det här landet så vill man inte alls köra fort. Har aldrig förr blivit åksjuk när jag själv kör - förrän den här helgen. Vägarna är så sjukt kurviga, och dom ligger liksom högt uppe i bergen med ett läskigt stup på sidan om. Där kan hastighetsbegränsningarna vara 100 km/h. Jag körde kanske max 50. Ändå får man galna, otåliga bilförare efter sig som bara väntar på ett bra tillfälle att passera. 

Vi har iallafall haft en sjukt underbar helg och vi hade rätt tur med vädret. Det har blåst en hel del och när solen gick i moln var det inte så jättevarmt, men annars har det varit helt perfekt. På lördagen åkte vi till ett ställe som heter Cathedral cove. Man parkerar högt uppe på ett berg sen går man ca. 30-45 minuter till en helt underbar strand! Det här stället är helt klart med på min "Top 5-lista" av dom finaste ställena jag har besökt ;-) Tror dock inte att det toppar Gili trawangan, det är svårslaget... 
 
Här kommer en hel drös med bilder från Cathedral cove, slänger in "resten" av helgen i ett annat inlägg. Plus att vi ska träffas imorgon alla tjejer för att byta bilder med varann, så det kommer förmodligen ännu fler...
 

Här är den mysiga stugan som vi bodde i under helgen. 




Här uppe startade "vandringen" ner till stranden. 

































 

Lite tankar

Idag är det fredag och det betyder ROADTRIP!! Har just kommit tillbaka från gymmet, känner redan träningsvärken i benen - skönt!! Försöker att hitta motivationen till att träna men den har verkligen gömt sig någonstans.. kanske jag glömde den i Sverige? Jag har varit på gymmet fem dagar denna vecka och samma förra veckan men det verkar inte locka fram någon motivation, blir snart knäpp. Har aldrig haft såhär lite motivation förr.. hoppas den hittar tillbaka till mig snart. Jag ska då inte ge upp för det! :-)
 
Idag har jag varit här i exakt 4 veckor. På ett sätt känns det som att jag nyss landade men samtidigt så känns det som att jag har varit här i ett år redan. Jag har än så länge inte hunnit se så mycket av Nz men nu börjar det hända grejer och det känns skönt. Eftersom jag jobbar så lite så har jag så mycket tid till att tänka - vilket har medfört hemlängtan. Det har heller inte gjort saken bättre att jag och lilltjejen inte riktigt kommer överrens än. För att sammanfatta det väldigt kort - hon stenvägrar att lyssna på mig, det spelar ingen roll vad det gäller. Hon skriker, gråter och till och med slår mig ibland bara för att hon t.ex inte vill borsta tänderna. Jag har verkligen försökt med alla möjliga metoder, tagit till tips och råd från andra au pairer/hennes föräldrar osv. men det har än så länge inte funkat. Hoppas att det kommer att ge med sig med tiden. 
 
Jag kommer ALDRIG att ångra denna resa, oavsett hur den kommer att se ut och hur allting kommer att sluta. Jag har alltid velat göra detta - fara iväg till ett främmande land, bo här några månader och jobba som au pair. MEN - jag känner nu är att det inte riktigt är min grej. Jag älskar att resa, det är det bästa jag vet. Det här är i och för sig också en resa, men det är inte på samma sätt som mina tidiga resor. Jag tycker att det här är jättespännande och superkul men som jag känner nu så kanske det hade varit bättre att resa runt på egen hand i Nz. Det är svårt att komma till ett främmande land och flytta in i en främmande familj. Man har ingen aning om deras rutiner eller hur deras vardag ser ut. På ett sätt är det väldigt spännande, men det får mig också att inse hur bra jag har det hemma. Jag har verkligen ingenting illa att säga om familjen jag har hamnat i, dom är underbara. Jag trivs, och jag ångrar ingenting. Jag ser fram emot dom månaderna jag har kvar, men jag ser också fram emot att komma hem. 

Undra om någon orkade sig igenom detta inlägg? 
Nu är det packning som står på schemat! Sticker om några timmar, taggad!!

Köttbullar

Fick något ryck idag och kom på att jag skulle ge mig på att göra egna köttbullar. Ni som känner mig vet att jag hatar att laga mat, och om jag gör det någon gång så blir det oftast något väldigt okomplicerat. Men faktiskt, sen jag kom hit och har varit mer eller mindre tvungen att laga mat så känns det ganska kul. Skriv upp det där mamma!! Iallafall så gjorde jag då köttbullar, från ett recept jag hittade på internet. Kan väll inte säga att dom blev perfekta, speciellt inte till utseendet... men smaken var faktiskt helt okej. Speciellt när jag toppade det med gräddsås-mixen jag tog med mig från Sverige ;-)

Ni som gillar när mat är upplagt fint och typ köttbullar som är runda kan trycka på krysset i högra hörnet nu... för här kommer en bild på min middag!


Okej, man ser inte ens att det är köttbullar....
 
 
 

EMINEM

Tänkte bara säga att jag och Tessan just klickade hem två biljetter till Eminems konsert den 15 februari!!!! Satt med finngret på uppdatera-knappen redan 10 i 12 (biljettsläppet var kl 12). Blev lite hetsigt där ett tag, hahaha... 895 kr fattigare men det är mest troligt värt det! 

 

Sydney, Christchurch, Coromandel

Idag har jag sprättat många hundralappar! Men sikken tur att det var på något som helt klart kommer att vara värt varenda krona!! Började med att jag imorse bokade en flygbiljett till Christchurch som ligger på sydön. Dit kommer jag att flyga den 25e december tillsammans med Tessan och hennes föräldrar som då kommer att vara här på besök. Vi ska bila runt sydön och kanske även en del på nordön. Det kommer att bli så kul!

Några timmar senare bokade jag även en resa till Sydney 6-11/11. Alltså om två veckor!! Där ska jag möta upp Marcus Lenndin (klasskompis mellan 5an och 9an) samt hans ressällskap, kan inte beskriva hur mycket jag längtar! Jag har alltid velat fara till Sydney och egentligen vet jag inte riktigt varför men jag har en känsla av att det kan vara min pappas drömmar om denna stad ;-) Tur du får resa "genom" mig papsen!
 
MEN, det är inte allt!! Till helgen åker jag, Bella och Rikke (kanske Tessan) till Bellas värdfamiljs beach house i Coromandel, ca tre timmar bort med bil. Måndag är en "public holiday" vilket innebär att vi inte åker hem förrän dess. Har hört att Coromandel ska vara en av de finaste ställena på hela nordön så jag längtar verkligen! Hoppas på att vädret ska vara bra också. Har så mycket att se fram emot nu!! 
 






Snodde några bilder från google. Inom kort får ni se mina egna ;-)
 

Early christmas gift

Nu har jag sammanlagt jobbat 5 dagar sedan jag kom hit och det har snart gått en månad. Om man snittar vad jag har fått betalt för dessa dagar så är det bättre lön än jag fick i Sverige + att jag får gratis mat och husrum. Haha, sjukt va? Dessutom så trodde jag idag att Liz hade fört över för mycket pengar på mitt konto, eftersom jag var skyldig henne pengar för Rihanna-biljetten. Men när jag sa det till henne fick jag till svar "Nah, that's an early christmas gift, merry christmas." Hon betalade alltså konsert-biljetten åt mig!!! Jag känner mig som en snyltare, känns verkligen inte som att jag har förtjänat allt jag får. Men jag antar att det bara är att tacka och ta emot för hon ville verkligen inte ha pengar för det. 






Bästa känslan efteråt

Idag har jag haft en sån där dag då jag har tänkt från tidigt imorse att "nu ska jag fara till gymmet" men istället har jag gjort allt annat än att fara till gymmet. Det var inte ens förrän kring 18-tiden som jag tog mig iväg, trött och inte alls taggad för att träna. Men allt som krävdes för att jag skulle bli på bättre humör var att en i personalen log mot mig när jag kom in genom dörrarna och sa "Hey Josefin! All good today?" Tänka sig, så lite det krävs för att man ska bli glad ibland. Så jag har nyss kommit hem, tagit mig en dusch och ska lägga mig och kolla på Pretty little liars (bästa tidsfördrivet nånsin).

Imorgon ska jag ta Jules till skolan för första gången, det kan bli en utmaning... 
 

För att göra inlägget lite roligare - här är flickan som jag tar hand om :-)
 

I-landsproblem

Hemma är jag inte rädd för spindlar, men när jag åker utomlands och man ser spindlar som man aldrig har sett förr, då är det inte lika kul längre. Har just stängt in mig på mitt rum för att det satt en fet spindel på väggen utanför (har aldrig sett en spindel med så tjocka ben förr!!). Smsade med Tessan och hon bad mig ta kort på den så jag öppnade dörren för att gå ut och göra det, men då ser jag att dom där feta benen är påväg in i min dörr!! Den ligger alltså och lurar i dörrspringan = jag sitter inne på min säng och vill inte öppna dörren. Smsade till Andre att jag inte vågar gå ut ur mitt rum så jag hoppas att han ser smset snart och dödar spindeln.... hahaha, jag känner mig som en riktig mes just nu. Jag som skulle städa, tvätta och fara till gymmet... tur jag hann äta frukost iallafall, man vet aldrig hur länge jag blir här inne idag!

20e oktober

Detta känns overkligt, sola och bada den 20e oktober.



 
 

Helgen

Har spenderat hela helgen hos Tessan, precis som dom tidigare helgerna, haha. I fredags mötte vi upp två kompisar i Mission bay, drack en öl (ja, jag drack faktiskt öl!! med persika-smak, gott!) och satt och surrade hela kvällen lång. 
 
På lördagmorgonen kl 9.30 hade vi anmält oss till en gratis crossfit-introduktion och gissa vad? Det var bara vi två och tränaren, hahaha... Men det var inte ett pass som vi trodde, utan det var genomgång av teknik och sedan körde vi en kort träningsrunda på 6 minuter. Ja, det låter jävligt lite, men fyfan vad träningsvärk jag har idag!! Nästan pinsamt att erkänna det. Vi körde 10 squats, 7 situps, 5 burpees och sen skulle man springa 100 m med en 12 kg medicinboll så många rundor som möjligt under dessa 6 minuter. Kul!
 
På kvällen åkte vi till Rikke's hus och lagade middag där tillsammans med henne, Bella och Mathias (alla från Danmark). Det fick bli en enkel pasta carbonara. Sen droppade det in tjejer från både Tyskland och Frankrike. Vi satt och drack, surrade och spelade öl-spel resten av kvällen innan vi tog bussen in till stan. Grymt trevlig kväll :-) 

Idag har vädret varit SÅÅ bra!! Så vi har bara legat och solat och sen premiärbadat i Tessans pool ;-)